Vi er bemandingsbranchens multiværktøj
Hvordan finder virksomhederne de nødvendige medarbejdere i denne tid? Det korte svar er, at det gør de heller ikke alle sammen. Men nogle gør - og de tænker næsten alle utraditionelt. Her er tre metoder, som virksomhederne anvender, når de mere traditionelle handlinger ikke giver gevinst.
For det første kan man knytte en tæt kontakt til sit vikarbureau. Dem er der mange af rundt om i landet og et enkelt er landsdækkende, nemlig JKS. Vikarbureauer er specialiserede i at skaffe medarbejdere og har flere kompetencer med hensyn til annoncering, brug af databaser og rekruttering af fx udenlandske håndværkere. Hele ideen med at bruge et vikarbureau er at skaffe medarbejdere hurtigt, når opgavemængden svinger. Her skal man huske, at systemet virker ved at vikarerne ansættes tidsbegrænset til en opgave - og når den er udført, så frigives vikaren igen. Det vil sige, at hvis man som virksomhed ”holder sig til” hos et større vikarbureau - ja så står man også i første række, når vikaren frigives til en ny opgave. Hvis vikaren er udlænding, så vil det seriøse vikarbureau også sørge for formalia omkring skattekort, sygesikring og arbejdstilladelse. Hvis arbejdet skal udføres i en anden del af landet, så kan man leje vikaren lokalt og dermed spare både rejseomkostninger og overnatning for egne medarbejdere. Eksempelvis har JKS omkring 40 afdelinger fordelt over hele Danmark, hvor man har mulighed for at leje vikarer lokalt.
For det andet kan man se på selve indholdet i det arbejde, som skal udføres. Er det alt sammen noget, der nødvendigvis skal laves af en faglært? Eller kan dele af arbejdet varetages af ufaglærte, som har oparbejdet erfaring med arbejdsområdet? En facademontør kan fx skrue kabelbakker op og ilægge kabler, som senere tilsluttes installationerne af en elektriker, som der er stor mangel på. En ufaglært kan hjælpe en maler med afdækning og forarbejde. Mange brancher har medarbejdere med kompetencer og erfaringer, der kan anvendes inden for andre fag - uden at de nødvendigvis er faglærte på området. Så der er store muligheder for at ”strække” egne faglærte ved hjælp af medarbejdere, der kan udføre dele af arbejdet.
For det tredje kan man tænke i deltidsarbejde - og det gælder både de unge og de ældre. Mange medarbejdere har det ikke optimalt med at gå fra 37 timer til nul, når de pensioneres. Erfaring og kompetencer forsvinder jo ikke fra den ene dag til den anden. Derfor laver en del pensionerede håndværkere en standby aftale med deres arbejdsgiver. De er så klar til at rykke ud, når der er behov for det - så længe der ikke er tale om fuld tid. I princippet kan fx tre pensionerede medarbejdere deles om et fuldtidsjob. Det samme princip kan anvendes på unge medarbejdere, som læser eller har et sabbatår, hvor de gerne vi prøve noget helt andet. Hvis der er tale om studerende - fx inden for ingeniørfagene, kan de oven i købet komme med relevante kompetencer, når de fx skal assistere en faglært håndværker.
Der er endnu flere end de tre nævnte muligheder - og alle baserer sig på adgangen til medarbejdere. Lige nu har JKS flere tusinde ude i jobs af kortere eller længere varighed - og flere en 10.000 i vores database. Og endnu flere fra vore nabolande. Derfor har vi de bedste muligheder for at afhjælpe din medarbejdermangel. Kontakt os og lad os høre om dine udfordringer - så kan vi give dig forslag til løsninger.
Kontakt:
- Salgsdirektør, Michael Rosenhøj Pedersen, mrp@jks.dk - M: +45 61 63 07 80
- Salgschef Sjælland, Christopher Hollyoak Frederiksen, chfr@jks.dk - M: +45 61 63 07 14
- Salgschef Syd og Fyn, Anita Hovgaard Hansen, ahh@jks.dk - M: +45 61 63 07 01
- Salgschef Midt og Nord, Gitte Lassen Stenkjær, gls@jks.dk - M: +45 61 63 07 13
- Account Manager København, Mathilde Damgaard Henriksen, madah@jks.dk - M: +45 43 14 09 94
JKS CAREER STAFFING PROFESSIONALS
31-03-2022