HR-Industries A/S bliver en del af JKS-koncernen

PRESSEMEDDELELSE 19. april 2024

HR-Industries, med hovedkontor i Randers og i alt tre afdelinger i Jylland, bliver nu en del af Danmarks største vikar- og rekrutteringsvirksomhed, JKS.

Købsaftalen er netop blevet underskrevet, og samlet vil det nye selskab tilbyde bemandings- og rekrutteringsløsninger fra 43 lokalt forankrede afdelinger over hele landet.

HR-Industries har specialiseret sig i bemandingsløsninger til jern- og metalindustrien, primært med fokus på rekruttering og projektansættelser af faglærte medarbejdere som f.eks. smede, svejsere og industriteknikere.

Netop dette område har historisk set haft en meget stor betydning for JKS, idet virksomheden havde projektudlejning af disse faggrupper som sit centrale omdrejningspunkt, da den blev grundlagt i 1995. Sidenhen har HR-Industries og JKS i næsten to årtier drevet forretning side om side i Øst- og Nordjylland, hvor begge virksomheder har leveret vikar- og rekrutteringsløsninger til en bred vifte af såvel lokale som globale kunder.

HR-Industries fortsætter som specialistteam til industrien med faglærte medarbejdere som f.eks. smede, svejsere og industriteknikere m.m.

I forbindelse med salget udtaler HR-Industries' hidtidige ejer og administrerende direktør, Henrik Friis-Andersen: "HR-Industries har nu været mit hjertebarn i næsten 19 år, og jeg er i dag både stolt og glad for nu at kunne overdrage og videreudvikle virksomheden sammen med JKS,” og fortsætter: ”Valget af JKS som vores nye ejer stod klart tidligt i processen efter grundige og åbenhjertige samtaler. Værdierne, kulturen, lærlingeindsatsen til industrien og de historiske rødder hos JKS udgør et stærkt og solidt fundament for begge virksomheder," siger Henrik Friis-Andersen og tilføjer: "Salget reflekterer også de store forandringer og stigende krav, som den eksterne verden stiller, herunder behovet for international arbejdskraft, digitalisering, GDPR og ikke mindst hele bæredygtighedsdagsordenen og tilhørende ESG-rapportering. Med en stærk partner som JKS vil vi stå markant styrket i fremtiden og samtidig får vi frigjort ressourcer til at udvikle og konsolidere vores bemandingsydelser inden for metalfagene."

JKS' administrerende direktør, Jesper Busk, udtaler desuden: "Vi er overbevist om, at handlen vil styrke vores indsats inden for bemandings- og rekrutteringsydelser til jern- og metalindustrien betydeligt. Med HR-Industries' mangeårige erfaring og solide ekspertise kan vi accelerere og videreudvikle den høje kvalitet, som altid har været fundamentet for begge virksomheder. Vi har været yderst imponerede over Henriks tilgang til markedet og kunderne, og vi har altid set HR-Industries som en værdifuld kollega i branchen. Derfor er glæden over, at vi nu slår vores kræfter sammen blot endnu større."

Underdirektør i JKS, Søren Ingemann, supplerer: ”En stor og gensidig respekt for hinandens forretningsmetoder har altid været fremtrædende. Begreber som ordentlighed, høj etik og ikke mindst en dybfølt respekt for både håndværksfagene og arbejdsmarkedsmodellen i Danmark ligger dybt indlejret i vores fælles DNA. Derfor er vi i dag utroligt glade og beærede over, at Henrik og hans team fra HR-Industries nu bliver en del af JKS-familien.”

Henrik Friis-Andersen vil fortsætte i virksomheden og være en aktiv del af dagligdagen i samarbejdet med kunderne.
Alle øvrige medarbejdere i HR-Industries fortsætter ligeledes i deres hidtidige roller, hvilket sikrer, at såvel kunder og kandidater vil have de samme kontaktpersoner som tidligere.

 

 

For yderligere oplysninger:

Jesper Busk                                            Henrik Friis-Andersen                                        Søren Ingemann

Adm. direktør, JKS a/s                         Adm. direktør, HR Industries A/S                      Underdirektør, JKS a/s

Tlf. 2141 2017 – jb@jks.dk                  Tlf. 4032 0657 – hf@hr-industries.dk             Tlf. 6163 0770 – sih@jks.dk