Optimér din forretning med projektansatte konsulenter

Dygtige ingeniører hænger ikke på træerne. Det ved de hos teknologivirksomheden HARMAN Automotive, der i flere år har brugt JKS-firmaet Professionals til at finde fleksibel, kvalificeret arbejdskraft til tidsbegrænsede projekter.

Har du oplevet at mangle kvalificeret arbejdskraft til et specifikt projekt? Så er du ikke alene.

Flere og flere virksomheder leder med lys og lygte efter højtuddannede kandidater, der kan bidrage til projektbaserede eller tidsafgrænsede opgaver. Men det kan være en lang og opslidende proces.

Derfor kan du med fordel alliere dig med en partner, der er specialist i at finde og matche højtuddannede konsulenter med specifikke kompetencer.
 

Den mulighed har de i mange år benyttet sig af hos teknologivirksomheden HARMAN Automotive. Det fortæller Jens Jørn Pedersen, der er direktør for EPIC Mechanics & HW Advanced Innovation hos HARMAN Automotive:
 

­­— Når vi skal bruge kvalificerede ingeniørkompetencer eller teknikere til konkrete projekter, tager vi fat i Professionals. Det har vi gjort de sidste 4-5 år, siger han og fortsætter:
 

­— I store virksomheder som vores er det ofte nemmere at få frigivet projektpenge til enkelte projekter end at få godkendt budget til nye kollegaer. Projektpengene bruger vi på at hyre konsulenter ind, når vi har peak-perioder – altså perioder, hvor arbejdsmængden er større end kapaciteten. Her er det en kæmpe hjælp at have Professionals med ombord til at få lavet det rigtige match og tage sig af alt det administrative arbejde, der er forbundet med ansættelse af en kollega.
 

Tryghed i den fleksible arbejdsstyrke

Hos HARMAN Automotive varierer antallet af projektansættelser, og det samme gør længden på ansættelserne, der kan vare alt fra et par måneder til et år.
 

Det betyder også, at der potentielt kan være stor udskiftning på kontoret i Struer, men her er det lykkedes Professionals og HARMAN Automotive at finde en arbejdsgang, hvor de i høj grad kan holde deres foretrukne konsulenter inde på forretningens radar og dermed bevare en stor tryghed i den ellers fleksible del af arbejdsstyrken.
 

— Det er en kæmpe fordel for os at kunne få eller beholde de samme konsulenter fra projekt til projekt. Vi slipper for at introducere nye medarbejdere til virksomheden og lære dem op i vores systemer, og derudover får de også opbygget relationer internt i virksomheden, så de i princippet arbejder på lige fod med alle de fastansatte, forklarer Jens Jørn Pedersen.
 

En nemmere rekrutteringsproces

De mange vellykkede projektansættelser skyldes i høj grad det gode samarbejde, som Jens Jørn Pedersen har med Professionals. Her peger han i særdeleshed på den fleksible rekrutteringsproces, der letter hans dagligdag:
 

— Jeg skal bare skrive en mail eller give et kald med mine ønsker, og så har Professionals enten et par kandidater på hånden, eller også finder de det. De er enormt fleksible og lader os aldrig i stikken, når vi har en forespørgsel, fortæller han og afslutter:
 

— Over de seneste år har vi fået bygget en fælles referenceramme, så de ved, hvad vi leder efter og har brug for. Derfor behøver jeg heller ikke skrive lange stillingsbeskrivelser, men kan blot sige, hvad jeg skal bruge, og så lister de kandidater op til mig. Det gør det enormt nemt og trygt for os som organisation, når vi har en samarbejdspartner, der tager så meget ansvar og altid hjælper med at løse vores udfordringer.
 

Vil du vide mere om, hvordan Professionals kan hjælpe din virksomhed med at finde højtkvalificeret arbejdskraft? Kontakt Professionals for en uforpligtende snak her.
 

Projektansat, freelancer eller vikar – sådan kender du forskel

Der findes forskellige typer af tidsafgrænsede ansættelsesforhold, du som virksomhed kan benytte dig af, når du mangler ekstra hænder på kontoret eller i produktionen. Med en klassisk vikarløsning får du en midlertidigt ansat til kortvarige behov. Vikarer er oftest ansat gennem vikarbureauer som JKS.
 

Ved ansættelse af en freelancer får du en selvstændig erhvervsdrivende, der typisk arbejder på kontraktbasis og selv finder sine kunder eller arbejder sammen med et konsulentbureau.
 

En konsulent eller projektansat er midlertidigt ansat til at løse specifikke projekter i din virksomhed – ofte af strategisk eller kompleks karakter. Konsulenten kan enten være ansat direkte i din virksomhed eller gennem et konsulentfirma som Professionals.