En gylden rekrutteringsalliance: Sådan sikrer Spar Nord-filial rekord-kundevækst

Det rigtige team er altafgørende for at skabe vækst. Sådan er det også for Spar Nord i Køge Bugt, som gennem de seneste 17 år har oplevet en stigende kundestrøm med hjælp fra JKS-firmaet Shortlist.

Ledigheden i Danmark har sjældent været lavere end den er lige nu. Derfor er det svært for mange virksomheder at finde de rette medarbejdere. Fejlansættelser er en overhængende fare, og det kan blive dyrt.

Sådan er det også i finanssektoren. Her hænger rådgiverne ikke på træerne, og da Spar Nords filial i Køge Bugt havde brug for en erfaren totalrådgiver, mødte direktør Jesper Køster et meget snævert kandidatfelt.

Spar Nord-filialen er i de seneste 17 år lykkes med at få 100 nye kunder hver eneste måned. Det er helt unikt ikke bare i Spar Nord-regi – men en kundetilgang som næppe nogen dansk bank har præsteret tidligere. Men bankens fortsatte vækst var truet af udsigten til ikke at kunne sætte det helt rette team.

– For mig er det åbenlyst, at dem, der har det bedste hold, vinder. Men vi havde ingen kandidater til totalrådgiverstillingen og kunne ikke løse opgaverne selv. Vores ansatte er grundlaget for, at vi kan vækste, så vi var nødt til at finde en løsning, som var nytænkende og utraditionel,” siger direktøren.

I stedet for et traditionelt rekrutteringsbureau valgte Jesper Køster at se nye veje. Snart opdagede han Shortlist, og det blev startskuddet til et frugtbart samarbejde.
 

God energi og simpel løsning
Shortlist fungerer som et moderne alternativ til traditionelle rekrutteringsbureauer. Med Shortlist får du præsenteret fem potentielle medarbejdere, som du frit kan vælge imellem. Med andre ord er Shortlist et alternativ til traditionelle rekrutteringsbureauer, fordi kunderne beholder ejerskab over rekrutteringen, men de får samtidig leveret markedets bedst kvalificerede kandidater, som er motiverede og klar til at indgå direkte i virksomhedens egen rekrutteringsproces.

– Jeg kan godt lide, at jeg får en shortlist med nogle emner, som kunne være profiler, jeg kunne bruge. Den investering tjener sig hurtigt tilbage i form af bedre service og flere kunder i banken, forklarer Jesper Køster.

Inden Spar Nord begyndte at samarbejde med Shortlist, blev rekruttering håndteret mere traditionelt, ofte med et stort element af netværk og personlige henvisninger fra eksisterende medarbejdere. Med Shortlist bruger Jesper Køster mindre energi på rekruttering, og han har samtidig fundet en samarbejdspartner, som forstår hans behov.

– Jeg oplever en virksomhed, som føler ejerskab over vores forretning, og som har en energi, jeg kan genkende. Der var et godt match personligt, og de kunne levere noget til mig, der ikke var alt for kompliceret, men alligevel er en stor hjælp, konstaterer Jesper Køster.
 

En forsikring for den gode rekruttering
Samarbejdet har gjort det muligt for Spar Nord-filialen at opretholde et højt serviceniveau og hurtig respons til potentielle kunder. En nøglefaktor i bankens bestræbelse på fortsat at få 100 nye kunder om måneden. Det fungerer også som et værktøj, der forsikrer Jesper Køster i, at han optimerer muligheden for at ansætte de rigtige medarbejdere.

– Når jeg ikke selv synes, jeg har kandidater eller emner nok, bruger jeg Shortlist til at benchmarke den kandidat. Altså for at se, om de har noget bedre. Ellers kan man komme til at forelske sig i en enkelt kandidat – og hvis der kun er én på listen, kan man hurtigt få en blind vinkel i rekrutteringsprocessen,” siger han.

Spar Nords samarbejde med Shortlist har demonstreret værdien af at vælge en rekrutteringspartner, der ikke kun forstår ens specifikke behov, men som også deler ens energi og engagement. Resultatet er et stærkt og vedvarende partnerskab, der understøtter både vækst og innovation i en konkurrencepræget branche.
 

Er du nysgerrig?
Kunne du tænke dig at vide mere om, hvordan Shortlist kan hjælpe dig med at sikre væksten i din virksomhed? Kontakt Shortlist for en uforpligtende snak her.